Izvorska voda Kala

Prirodna izvorska voda dolazi iz netaknute i čiste prirode Kalnika bogate šumama, zaštićene od svih vanjskih utjecaja i onečišćenja. Balansirana je optimalnom količinom prirodnih minerala čime postaje idealno rješenje za osvježenje organizma tijekom cijelog dana.

Gdje punimo vodu?

Lokacija Apatovečkog vrela

Lokacija Apatovečkog vrela

Voda se puni u Apatovečkom vrelu (slika 1.) u Koprivničko-križevačkoj županiji, točnije oko 800 metara zapadno od sela Apatovca te 14 kilometara sjeverno od Križevaca.
Moderna je punionica mineralne i pitke vode.

Početak punionice seže u proljeće 1842. godine kada je je šumski ravnatelj službeno otkrio izvor vode. Lokalne vlasti zapovijedile su da se izvor ogradi a uzimanjem prvih uzoraka za analizu tražilo se stručno mišljenje o njezinoj kvaliteti. Nakon što je struka potvrdila ispravnost vode izgradila se punionica mineralne vode koja je jedno vrijeme poslovala pod imenom Kalnička kiselica a 2014. godina tvrtka Badel 1862 je na istom mjestu izgradila novu modernu punionicu.

Danas je Apatovečka punionica jedna od najsuvremenijih punionica mineralne i izvorske vode na području Europe. Skladno uklopljena u krajolik, skrivena u gustim šumama, okružena zelenim brežuljcima Kalnika, rasprostire se na površini od 10 000 m². Opremljena je automatiziranim linijama za punjenje u staklenu i PET ambalažu a godišnje se u njoj napuni impresivnih 165 milijuna litara. U punionici se osim izvorske vode pune i Cedevita GO! te Kalnička prirodna mineralna voda.

Kvaliteta pitke vode

Posebnu pažnju posvećujemo zadovoljstvu kupaca te održavanju najvišeg standarda u industriji. Proizvodnja je strogo regulirana i nadzirana kako bi se osigurala čistoća vode i nezagađenost. Bakteriološke i fizičko-kemijske analize kontinuirano se rade sukladno propisima i dokazuju da je voda pitka i ugodna okusa. Bidoni koji služe za njen transport i skladištenje ekološko su prihvatljivi i mogu se reciklirati.

Potvrda kvalitete certifikatima

FSSC 2200 certifikatCertificirani smo prema najvišem međunarodnom standardu za sigurnu hranu, certifikatnom shemom FSSC 22000 (Food Safety System Certification) koja je jedan od najzahtjevnijih sustava osiguranja sigurnosti hrane a uključuje osim preduvjeta za pravilnu infrastrukturu i čitav niz svakodnevnih radnih procesa kao što su skladištenje sirovina, robe i gotovih proizvoda, detekcija fizičke i mikrobiološke kontaminacije, redovito čišćenje i sanitizacija, higijena osoblja, pravilno i savjesno odlaganje otpada te mnogi drugi.

NSF certifikatNSF Independently Certified daje neovisna i ovlaštena organizacija NSF International koja testira, kontrolira i certificira kućanske uređaje kao što su naši aparati za vodu i aparati za kavu, potom industriju proizvoda široke potrošnje kao što su proizvodi flaširane vode, a također i sustave za pročišćavanje pitke vode. U slučaju aparata za vodu ovo u konačnici znači sigurnost da štetna onečišćenja ne mogu iscuriti s materijala ambalaže ili komponenti uređaja u pitku vodu. Oznakom NSF potvrđuje se da je proizvod rigorozno testirala jedna od najcjenjenijih certifikacijskih organizacija u svijetu a osim regulatornih agencija i trgovaca širom svijeta vrednuju ga i savjesni potrošači jer znak ukazuje na brigu i očuvanje zdravlja ljudi te sigurnost i zaštitu okoliša.

Znak hrvatske kvalitetePrirodna izvorska voda Kala, kao i gazirana voda Kalnička, od 2006. godine također ponosno nose znak Hrvatske kvalitete koji se dodijeljuje samo natprosječno kvalitetnim proizvodima proizvedenima na području Republike Hrvatske a znak je ujedno i jamstvo potrošaču da je riječ o proizvodu koji zadovoljava najviše zahtjeve kvalitete te predstavlja sam vrh svjetske ponude.

Potvrda kvalitete stalnim analizama

Laboratorijska istraživanja izvorske vode kontinuirano se vrše a njihovi rezultati dokazuju mikrobiološku ispravnost te pravilnost drugih fizikalno-kemijskih pokazatelja u skladu sa Pravilnkom analize vode za ljudsku potrošnju.

Sastav vode

Jedna litra prirodne izvorske vode prosječno sadrži (u mg):

Kalcij (Ca2+)87
Magnezij (Mg2+)19
Natrij (Na+)7
Hidrogenkarbonat (HCO3)378
Sulfati (SO42)11
Mineralizacija518
Isparni ostatak (180°C)326
Analizu obavlja: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Rockefellerova 7, Zagreb

Naša ponuda

Kalu nudimo u različitim pakiranjima ovisno o veličini. Počevši od manjih pakiranja pogodnih za one koji žive zdravim životom i koji žele uvijek imati vodu pri ruci ili u ruksaku, pa do velikih galona koji se postavljaju na aparate za vodu u domovima i poslovnim prostorima. Kojem god pakiranju dajete prednost možete biti sigurni da vam je na dohvatu čista i posve prirodna izvorska voda.